<p>Proosten op PeerPop, ook dit jaar weer online en op afstand. <br>Deze aangepaste versie vindt dit jaar plaats op 16 mei. </p>

Proosten op PeerPop, ook dit jaar weer online en op afstand.
Deze aangepaste versie vindt dit jaar plaats op 16 mei.

(Foto: Rens van Ginneken)

PeerPop: weer online en met bierbox

MIDDELBEERS - Festival PeerPop ziet zich voor het tweede jaar op rij genoodzaakt om uit te wijken naar een online thuiseditie, nu op zondag 16 mei.

De zes jaren ervoor was er steeds een festival bij De Kemp­haan, georganiseerd door Beers in de Bres, om de strijd tegen ALS en later ook Parkinson te ondersteunen. Dat was een initiatief van Beerzenaar Peer Hems, die in 2017 overleed aan ALS. Het festival leverde duizenden euro’s op voor het goede doel, net als de online versie van 2020 overigens.

Speciaalbiertjes

Deelnemers krijgen op de ochtend van 16 mei een pakket met vier speciaalbiertjes, twee lekkere hapjes en een PeerPop bierglas thuisbezorgd. De online livemuziek is dit jaar weer van enkele muzikale Beerzenaren, zoals Frans Verouden en Harrie van Hoof.

“Het was vorig jaar even wennen, deze spontane ‘verbinding op afstand’, maar het was toch mooi om met zo’n tweehonderd deelnemers online op het leven te kunnen proosten. Uiteraard hopen we dit jaar weer op zo’n sfeervolle happening met zoveel mogelijk deelnemers”, vertelt Lieske Hems van de organisatie. Aanmelden kan via de facebookpagina van Beers in de Bres.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden