Foto:

Een grote domper voor Samenloop voor Hoop Oirschot

Oirschot - De organisatie van Samenloop Oirschot is op dinsdag 6 april overvallen en verrast door de mededeling van KWF Kankerbestrijding om na 15 jaar te stoppen met het faciliteren en ondersteunen van de Samenlopen. Het nieuws werd via mail en social media verspreid.

“Als kernbestuur gaan we ons beraden om een eigen alternatief evenement te organiseren”, zo laat Berdien van de Ven, voorzitter van de eerste Samenloop in de gemeente Oirschot, weten.

In juni 2020 stond de eerste Samenloop voor Hoop gepland in de gemeente Oirschot. Een vijftigtal vrijwilligers en ruim 900 deelnemers stonden in de startblokken maar toen kwam corona, de plannen werden uitgesteld, en nu dus door KWF volledig afgesteld.

Mede door het grote enthousiasme waarmee er onder andere door lopers, vrijwilligers en sponsoren gereageerd werd op de organisatie van dit evenement, gaat het kernbestuur onderzoeken of een ander evenement in bijvoorbeeld 2022/2023 haalbaar is.

Net als de vele vrijwilligers heeft het kernbestuur veel vragen, ideeën en gedachten. Wil je iets delen? Stuur dan een email aan oirschotsamen@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden