De Mol-organisator Jelle Dijkstra kan zich tot zijn opluchting gewoon vrij bewegen in de nieuwe editie.
De Mol-organisator Jelle Dijkstra kan zich tot zijn opluchting gewoon vrij bewegen in de nieuwe editie. (Foto: Rens van Ginneken)

De Mol gaat op zijn Mexicaans

Oostelbeers – De organisator van De Oirschotse Mol beleefde in 2020 zo’n vliegende start en kreeg zulke mooie reacties, dat hij niet lang hoefde te denken over het lanceren van een tweede editie. Jelle Dijkstra lanceert dit jaar een Mol in Mexicaanse stijl, vanuit De Kerk Oostelbeers.

Door Rens van Ginneken

Jelle Dijkstra (21) is er zich volop van bewust dat De Oirschotse Mol 2021 voor hem zelf een totaal andere beleving gaat geven dan de primeur in 2020. “Al was het maar omdat ik toen als organiserende kracht én als Mol buiten beeld moest blijven. Ik heb aardig wat moeten ‘liegen’ en toen mensen doorkregen dat ik weleens De Mol zou kunnen zijn, belden ze naar mijn werk en zelfs naar mijn masseur om mijn gegevens te achterhalen. Daarom ga ik er dit jaar waarschijnlijk veel meer lol aan beleven: ik kan nu bijvoorbeeld ook gewoon openlijk aanwezig zijn bij opdrachten en hints en ik ga ook zelf presenteren. Ik moest nog wel even oefenen op de strenge stem die daarbij hoort”, zo bekent de goedlachse Oirschottenaar.

De Mol Oirschot was vorig jaar een doorslaand succes. “Ik verwachtte zo’n twintig groepen, maar dat werden er zestig. Dat kunnen er dit jaar zelfs nog meer worden, omdat veel meer mensen het nu kennen natuurlijk. Er zijn wat kleine veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zo is de prijzenpot nu maximaal duizend euro. Omdat groepen kunnen bieden op de envelop met de naam van De Mol, kan van die geldprijs dus nog wat af gaan. Verder zijn de grotere bijeenkomsten nu hier, in De Kerk Oostelbeers. Dat vond ik direct een indrukwekkende, locatie voor dit spel, waar alle techniek professioneel voorhanden is, van licht, geluid en rook.”

Horeca betrekken

Vorig jaar speelde De Mol zich af tijdens de zomervakantieweken, nu start het spel al op 22 mei en eindigt het op 17 juli. “Vorig jaar was het natuurlijk een ideaal middel om de zomervakantie te vullen, waarin vrijwel niemand weg kon vanwege de coronacrisis. Wellicht dat er nu toch aardig wat mensen op vakantie gaan met de verwachte versoepelingen, vandaar dat we voor de vakantie zijn gaan zitten”, aldus Dijkstra. Met ‘we’ bedoelt hij vooral zichzelf, maar ook zijn ‘partner in crime’: Henriëtte Smetsers. “Zij vindt het net zo prachtig als ik en wij voelen elkaar feilloos aan. Dat is vorig jaar heel goed bevallen.”

Mensen belden zelfs naar mijn werk en naar mijn masseur!

Hij wil de horeca betrekken in het spel. “Er gaat in ieder geval iets gebeuren bij De Woudgalm en bij ’t Vrijthof in Oirschot. Op dit moment krijg ik alweer veel reacties in de trant van “Ben je alweer begonnen?”, maar veel meer dan dat het mooier wordt dan in 2020 en dat het in Mexicaanse stijl is laat ik natuurlijk niet los!” Hij besluit: “Het kost me veel tijd, vooral aan voorbereiding. Maar ik vind het gewoon mooi, ook om te zien dat jong en oud enthousiast meedoet. Ik hoef niet zo nodig hele avonden te Netflixen!”

Alle info, promofilmpjes en inschrijven vanaf deze week via: www.deoirschotsemol.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden