Nieuwe leerweg op Kempenhorst

Oirschot - Vanaf het schooljaar 2024-2025 wordt het voor alle vmbo-leerlingen van de theoretische leerweg/mavo in Nederland in de bovenbouw verplicht om een praktijkgericht programma op te nemen in het vakkenpakket.

De ontwikkelingen voor deze nieuwe leerweg zijn in volle gang. Het Kempenhorst College in Oirschot neemt deel aan een landelijke pilot en biedt vanaf schooljaar 2021-2022 de theoretische leerweg aan met een praktijkgericht programma. “Wij zijn trots dat wij vanaf volgend schooljaar de theoretische leerweg anders kunnen gaan inrichten”, zegt Bas Vreeswijk, teamleider vmbo-theoretische leerweg (vmbo-t) op het Kempenhorst College. “Al jarenlang horen wij van onze theoretische leerlingen dat ze graag praktijklessen willen volgen.” Aan deze pilot doen in Nederland 136 scholen mee, verdeeld over de profielen die worden aangeboden binnen het vmbo. Bas Vreeswijk: “Het Kempenhorst College is geselecteerd om deel te nemen aan deze pilot voor het profiel ‘Economie & Ondernemen’.”

Het Kempenhorst College maakt graag kennis met bedrijven of instellingen die mogelijkheden zien voor een samenwerking met de school. Voor meer informatie of contact: denieuweleerweg@
kempenhorst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden