<p>Zondag 28 maart vonden de Clubkampioenschappen Cross van Atletiek Oirschot voor de jeugd plaats. Matthijs van den Heuvel pakte de eerste prijs.&nbsp;</p>

Zondag 28 maart vonden de Clubkampioenschappen Cross van Atletiek Oirschot voor de jeugd plaats. Matthijs van den Heuvel pakte de eerste prijs. 

(Foto: )

Zonnige clubcross in Oirschot

Oirschot - In 2019 organiseerde Atletiek Oirschot voor het laatst de Clubkampioenschappen Cross. Vorig jaar gooide de eerste corona lockdown alles door de war. Onder de huidige maatregelen mocht de clubcross dit jaar alleen voor de jeugdleden worden georganiseerd.

Zondag 28 maart was het zover. De zon scheen uitbundig en er stond een harde wind, maar daar hadden de lopertjes in het Kemmerbos geen last van.

De 36 deelnemers streden weer om het felst voor de ereplaatsen. Vooral bij de jongens pupillen A spande het, want daar was het verschil tussen de nummers 1 en 2 maar twee seconden. Bij de jongens Junioren A/C liep Jilles van Rijen twee ronden op kop, maar hij moest de eerste plaats op het einde toch prijs geven aan Matthijs van den Heuvel. Opvallend was ook het optreden van de jongste deelnemer Roel van de Ven (6), die als 15e finishte van de 28 lopers die de 1060 meter liepen. Maar die heeft het dan ook van geen vreemde, vader René is namelijk jeugdtrainer bij Atletiek Oirschot.

De ouders en andere supporters stonden keurig coronaproof buiten het hek en in het Kemmerbos toe te kijken.

www.atletiekoirschot.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden