<p>Foto: Initiatiefnemer Ronald Damen van &lsquo;Brabant zoals het was&rsquo; huldigt Rens van Ginneken als 3000ste lid van &lsquo;Oirschot zoals het was&rsquo; bij het Oude Raadhuis.</p>

Foto: Initiatiefnemer Ronald Damen van ‘Brabant zoals het was’ huldigt Rens van Ginneken als 3000ste lid van ‘Oirschot zoals het was’ bij het Oude Raadhuis.

(Foto: )

‘Oirschot zoals het was’ verwelkomt 3000ste lid

Oirschot - OZHW behoort tot de succesvolle Facebookreeks van ‘Brabant zoals het was’. Door Ronald Damen zijn in Brabant inmiddels al meer dan 70 pagina’s opgericht met gezamenlijk meer dan 75.000 leden. Iedereen kan en mag meedoen aan OZHW door eigen content te plaatsen.

Op zaterdag 20 maart werd Rens van Ginneken, correspondent voor Oirschots Weekjournaal, gehuldigd als het 3000ste lid van OZHW. Hij kreeg een fraaie bos bloemen en een boek over het Legerkamp bij Oirschot, waarmee hij bijzonder in zijn nopjes bleek. Het was de bedoeling om de pers in te schakelen maar de winnaar bleek zelf journalist te zijn, dus direct na de huldiging vond natuurlijk een interview plaats.

OZHW is als dorpspagina bedoeld om het Oirschotse Heem bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Jongeren en ouderen behoren tot de voornaamste doelgroep. OZHW probeert generaties met elkaar in contact te brengen.

Initiatiefnemer Ronald Damen vertelt: “Wij zijn nog op zoek naar mensen die een vaste bijdrage willen leveren bijvoorbeeld als fotograaf of columnist. Vrijwilligers die willen helpen met het scannen van foto’s, digitaliseren van films enzovoorts zijn ook zeer welkom. Achter de schermen is ‘Brabant zoals het was’ bezig om een eigen stichting op te richten zodat we in de toekomst mogelijk ook apparatuur aan onze medewerkers kunnen uitlenen om mee te werken. Momenteel wordt er gespaard voor een 360 graden camera die we in alle dorpen kunnen inzetten.”

Hij vervolgt: “Een hoofddoel van ‘Brabant zoals het was’ is het promoten en bevorderen van lokale heemkundekringen. Bent u geïnteresseerd in alles wat met OZHW te maken heeft ga dan zeker ook eens kijken bij Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oirschot’. Ik weet uit ervaring dat men graag nieuwe leden verwelkomt. “Zonder Heem Kunde Nie”, zeggen mijn collega’s uit Reusel en inderdaad als je eenmaal met heemkunde in aanraking komt dan raak je eraan verknocht. Namens OZHW gaan we zeker nog een keer langs bij de Heemkunde van Oirschot.” Zie ook:

www.deheerlijkheidoirschot.nl

Volgende week het bijzondere succesverhaal van ‘Brabant zoals het was’ in de krant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden