Ziekte stopt Kristie’s passie niet


Kristie gewapend met kleur- en stofstalen, klaar voor advies.
Kristie gewapend met kleur- en stofstalen, klaar voor advies. (Foto: Rudi Muller)

Ziekte stopt Kristie’s passie niet

Oirschot - Kristie Schiffer (27) brengt met ‘Ambiente’ binnenkort de combinatie van een winkel en advies op het gebied van interieur naar Oirschot. Onlangs kreeg deze creatieve ondernemer verschrikkelijk nieuws te verduren: ze is ongeneeslijk ziek. Toch laat Kristie zich niet ontmoedigen. Ze besluit om haar ambities niet tegen te laten houden en zal na de lockdown haar nieuwe winkel aan de Rijkesluisstraat 44 in Oirschot openen, waar voorheen Boon&Blad gevestigd was.

Rudi Muller

Kristie werd in Eindhoven geboren en deed na de middelbare school een interieuropleiding aan het SintLucas in Boxtel. Na het behalen van haar diploma, kreeg ze in Spanje de kans om betrokken te zijn bij het ontwerpen van hoog-segment nieuwbouw. Na een succesvolle periode volgde de diagnose borstkanker en keerde ze vanuit Spanje weer terug naar Nederland. Een zwaar jaar van ziekte en revalidatie volgde, waarna ze contact opnam met haar voormalig werkgever en wederom de samenwerking aanging. Dit keer als freelancer, met eigen ontwerpstudio. Zo pendelde ze tussen Nederland en Spanje voor verschillende projecten en zette ze onder de vlag van Kristie Schiffer Studio haar eigen lijn van buitenmeubelen op. Er ontbrak volgens haar nog één ding; een eigen winkel. Ze licht toe: “Ik kreeg steeds vaker de vraag of ik materialen uit mijn ontwerpen kon bestellen, in mijn eigen winkel heb ik altijd alles voorhanden.” Ondernemend als ze is, liet het niet lang op zich wachten tot ook dit rond was. Ze licht toe: “Ik heb een familiaire band met Oirschot en heb er zelf een aantal jaar gewoond. Toen ik wist dat dit karakteristieke pand aan de Rijkesluisstraat beschikbaar kwam, hoefde ik niet lang na te denken.” Niets lijkt een voorspoedige uitbreiding van haar onderneming in de weg te staan, tot het moment dat de dokters melden dat de kanker is uitgezaaid en er geen genezing meer mogelijk is. Kristie: “Op dat moment werd mijn toekomstperspectief weggevaagd, maar daarnaast moest ik ook keuzes maken omtrent mijn zaak. 

Niet het moment om mijn dromen overboord te gooien

De eigenaar van het pand en de leveranciers zijn enorm begaan en gaven me alle vrijheid om te cancelen, maar ik heb besloten om het toch door te zetten. Dit is nog niet het moment om mijn dromen en ambities overboord te gooien. Daarvoor ben ik veel te positief ingesteld.” De winkel heeft met verf, behang, raamdecoratie, verlichting en accessoires een uitgebreid assortiment. De meerwaarde ziet Kristie echter in de combinatie met advies: “Ik kan binnen elke stijl wel eenheid creëren en vind materiaalkeuze erg belangrijk.” Iets wat past bij haar ondernemerschap, is het samenwerken met lokale ondernemers. “Er lopen inmiddels al wat projecten en de bedoeling is om dat uit te breiden.” Ondanks dat de deur voor publiek nog even gesloten, is het wel al mogelijk om adviesafspraken op locatie te maken. Een impressie op www.ambiente-interieur.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden