Charme offensief


Foto:
Column Rens

Charme offensief

Het was de afgelopen dagen relatief rustig in het centrum, maar er zijn tekenen dat er opnieuw relschoppers zóuden kunnen komen vanavond. Heel het land sprak er schande van en de roep om zelfs het leger in te zetten werd steeds luider. Nu de overheid daar niet in mee wil, ontstaan er nieuwe initiatieven. En, jawel: zo te horen komen ze eraan! Daar verschijnen de eerste leden van de harde kern van de FC Den Bosch. Fier marcheren ze door de straat op. Dat maakt wel indruk hoor, die kale koppen en die opgepompte testosteronlijven. Zie daar als 15-jarig relschoppertje maar eens cool bij te blijven. Er zijn honkbalknuppels, boksbeugels en spandoeken met ‘We zijn op stoom, we vegen de straten schoon!’ Dat is niet helemaal correct gerijmd, maar soit.

Hé, dat lijkt wel een delegatie van de Hells Angels, die dus niet meer zo genoemd mag worden, want officieel zijn die verboden. Die motorjongens hadden inderdaad ook al hulp aangeboden, om de rechteloosheid op de straten een halt toe te roepen. Een aantal leden geeft een vermakelijke demonstratie ‘synchroon kettingzwaaien’ en daar laat een van die vlegels nog even de blote kont zien aan een geschrokken journalist. Vlak daarachter de leden van Pegida. Schalks brengen zij een Hitlergroet en er wordt een Koran in brand gestoken. De jongens brengen nog wat gezellige Duitse strijdliederen ten gehore, terwijl een aantal leden met van die grappige witte puntmutsen een dansje rond een brandend kruis doet. ‘Orde en tucht, een Arische vrucht’ galmt het gemoedelijk tegen de dichtgespijkerde winkelgevels.

En kijk aan: in een keurige slagorde verschijnen daar de tractoren van de Farmers Defence Force, die ook beloofd hadden hun steentje bij te dragen. Hoewel dat ’steentje bijdragen’ op dit moment misschien niet heel handig is uitdrukt, haha. De fiere landbouwmachines worden gevolgd door enkele pelotons agrariërs met de hooivorken krijgshaftig vooruit gestoken.

Het einde van de stoet is nog lang niet in zicht, maar wat is het fijn om rustig te kunnen gaan slapen, in de wetenschap dat de orde en vrede op straat in veilige handen zijn van bezorgde burgers. Terug naar de studio!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden