Coronatijd zorgt voor samenwerking tussen Beerse ondernemers


<p>Echtpaar Piet en Jos&eacute; Mulders in beeld bij hun bedrijf Mulders Sierteelt.</p>

Echtpaar Piet en José Mulders in beeld bij hun bedrijf Mulders Sierteelt.

(Foto: )

Coronatijd zorgt voor samenwerking tussen Beerse ondernemers

Van de redactie

Maak gebruik van ieders specialisme en netwerk

De maatregelen van 14 december met betrekking tot corona hakten er hard in bij lokale ondernemers. Zo ook bij Ronnie en Maaike Vugts, uitbaters van Grand Café De Beerze in Middelbeers. Maar met wat creativiteit en de samenwerking met andere lokale ondernemers werd een mooie oplossing gevonden.

DE BEERZEN - Ronnie: “Nu bekend is geworden dat we voorlopig nog niet open mogen, zien we ons genoodzaakt om opnieuw aanpassingen te doen. Omdat we een startende horecazaak zijn, vallen we tussen wal en schip qua steunmaatregelen vanuit de overheid. En dat is zuur. Er zit niks anders op dan voorlopig onze activiteiten te staken. De oorspronkelijke opening stond op zondag 15 maart 2020 gepland, precies in de week dat ons kabinet de eerste lockdown afkondigde en de horeca moest sluiten. Hierop hebben we netjes afgewacht totdat de horeca weer open mocht en konden we uiteindelijk op 1 juni 2020 onze deuren alsnog openen. Omdat we nog maar pas gestart zijn kunnen we geen jaarcijfers overleggen en aantonen dat we omzetverlies hebben. Hierdoor komen we niet in aanmerking voor de steunmaatregelen in dit tweede steunpakket. Overigens zijn we met het eerste steunpakket wel enigszins gecompenseerd op de cijfers van onze vorige onderneming in De Zwaan aan de Hoogdijk.”

Wat nu?
Vaste lasten lopen door, het eten en drinken in de koeling is beperkt houdbaar en wat te doen met het vaste personeel? Ronnie besloot dorpsgenoot en medeondernemer Peter van Kerkhof te bellen en uit te nodigen voor een gesprek. Peter is eigenaar van Agro-Connect, een uitzendbureau gericht op de agrarische sector. Behalve een grote afzet in de veehouderij hebben ze ook opdrachtgevers in de (glas)tuinbouw en de bomen- en plantenteelt. Ronnie vroeg Peter of hij wat kon betekenen voor drie dames die bij Ronnie en Maaike in vaste dienst zijn. Tijdelijk ander werk om zo de loonkosten wat te kunnen drukken. Peter ging meteen met het verzoek van Ronnie aan de slag en vond een mogelijkheid om de drie dames ‘tijdelijk’ ergens aan de slag te krijgen. En dit zelfs in het eigen dorp.


Kort voordat Ronnie contact opnam met Peter was Peter al benaderd door Piet en José Mulders van Mulders Sierteelt eveneens uit Middelbeers. Piet en José besturen een plantenkwekerij die onder andere bekend is van de door hun ontwikkelde Inca Goudbes die je op bestelling in een pakketje in je brievenbus kunt ontvangen. Voor deze kwekerij zoeken ze elk jaar ‘seizoenarbeiders’ die hun kunnen helpen met planten stekken, oppotten en verzorging van de planten.

Peter zag hierin een gouden kans om de twee Beerse bedrijven iets voor elkaar te kunnen laten betekenen. Agro-Connect (met in hun slogan ‘Passion to connect People’) bracht de twee partijen bij elkaar waarna deze samen in gesprek zijn gegaan.


Dit is wat netwerken inhoudt en kan wellicht als voorbeeld dienen voor anderen. Ben niet bang om hulp te vragen, ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisme en netwerk, maak daar gebruik van en vraag een ander om hulp zodat er na dit coronatijdperk nog plekken zijn om samen te komen en hierop terug te kijken…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden