Muzikale natuurwandeling en quiz in Beerse bossen


<p>Muziekdocente en saxofoniste Hanneke Coolen zorgt ervoor dat haar leerlingen en iedereen die het leuk vindt zich tijdens de lockdownweken kan vermaken met een muzikale speurtocht.</p>

Muziekdocente en saxofoniste Hanneke Coolen zorgt ervoor dat haar leerlingen en iedereen die het leuk vindt zich tijdens de lockdownweken kan vermaken met een muzikale speurtocht.

(Foto: Rens van Ginneken)

Muzikale natuurwandeling en quiz in Beerse bossen

Natuur- en/of muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een muzikale natuurwandeling bij het Wit Hollandven.

Middelbeers - De wandeling is uitgezet door muziekdocente Hanneke Coolen. Ze vertelt over het waarom: "De eindejaarspresentatie die ik met mijn saxofoonleerlingen wilde doen gaat helaas niet door. Dit is een leuk, coronaveilig alternatief voor de leerlingen, maar zeker ook voor ouders en alle andere geïnteresseerden.” Het quizgedeelte van de wandeling vormt een muzikale reis rondom de saxofoon. Ook zijn er vragen opgehangen aan de bomen, over muziek in de Beerzen. "Ondertussen kunnen de wandelaars genieten van groene doorkijkjes en prachtige vergezichten”, verzekert Coolen. De wandeling is er zo lang de lockdown duurt. De start is bij de scoutingblokhut aan de Konijnenberg. Onder het afdak liggen de start- en routeformulieren. De wandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Deelnemers hebben pen en papier nodig. "Ook een smartphone is handig, voor het opzoeken van antwoorden of beluisteren van fragmenten”, vertelt Coolen.

De route is zo opgezet dat er voldoende ruimte te garanderen is tussen de wandelaars en eindigt ook weer bij de blokhut, waar dan tevens de goede antwoorden te vinden zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden