Bouw aan Rotte toch toegestaan


Aan de Rotte 2 wordt nmiddels weer verder gebouwd.
Aan de Rotte 2 wordt nmiddels weer verder gebouwd. (Foto: Rens van Ginneken)

Bouw aan Rotte toch toegestaan

De bouw van een woning aan de Rotte in Middelbeers is na maanden stillegging door de gemeente weer hervat.

Oirschot/Middelbeers - Stichting Behoud Erfgoed Oirschot (SBEO) had bezwaar gemaakt tegen de bouw, in een gebied met een archeologisch beschermde status, nabij de Middeleeuwse Oude Toren. Inmiddels is de bouw van de woning door een ondernemer uit de Beerzen weer hervat aan Rotte 2, nadat de gemeente onlangs de bezwaren van SBEO afwees.

Een woordvoerder van de gemeente: “Er wordt nog archeologisch onderzoek gedaan op deze locatie. Aan het gebied is een archeologische waarde toegekend, maar dat is geen weigeringsgrond als dit gebied wordt onderzocht en daarna wordt vrijgegeven. Er waren op dit perceel al diverse gebouwen aanwezig. Er is in 2018 een nieuw bestemmingsplan op het perceel gelegd. Hierin hebben we een woning toe moeten staan, omdat aan alle voorschriften wordt voldaan.”

Frans Adriaanse van SBEO is teleurgesteld, maar niet verrast. “Zo’n grote woning vinden wij hier niet verantwoord, maar het gebeurt toch. De gemeente zet illegale bewoning van recreatiebouwsels om naar een woonbestemming. Het hoort helaas bij een tendens. Er is een stevige bouwambitie in Oirschot. Waarden als ecologie, een vergezicht of archeologie lijken dan van ondergeschikt belang.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden