Boterkerkje: Onbekende Parel


Bestuursleden Judith Warris, Arthur de Vries en Erik van Ingen zouden vanaf het koor kunnen zingen over al het moois in de ‘onbekende parel’ het Boterkerkje.
Bestuursleden Judith Warris, Arthur de Vries en Erik van Ingen zouden vanaf het koor kunnen zingen over al het moois in de ‘onbekende parel’ het Boterkerkje. (Foto: Rens van Ginneken)

Boterkerkje: Onbekende Parel

Sinds begin van dit jaar is het bijzondere Boterkerkje opengesteld voor publiek en passende events.

Oirschot - Arthur de Vries bevestigt dat er een behoorlijke nieuwsgierigheid merkbaar is omtrent het kerkje. “Als we hier binnen zijn, komt er geheid binnen vijf minuten een bezoeker zijn hoofd om het hoekje steken”, zo lacht hij. Medebestuurslid Erik van Ingen knikt: “Mensen kwamen vaak nooit eerder binnen. Het is echt een onbekende parel.” Per 1 januari 2020 stopte de kerkfunctie van het Boterkerkje, vertelt De Vries. “Wij hebben het beheer op ons genomen. Met de mogelijkheid om er ook passende evenementen in te organiseren en met een publieke openstelling.

Die mogelijkheden binnen het Rijksmonument van 1125 zijn ruim, aldus bestuurslid Judith Warris. “We hebben géén horecafunctie, maar een concert of cursus is wel mogelijk. Ook voor exposities, bruiloften en uitvaarten weten mensen de mooie serene sfeer te waarderen.” Die evenementen zijn naast donaties het financiële fundament onder het beheer. “Dat is ook nodig”, besluit De Vries. “Voor de inrichting, maar ook voor zeer noodzakelijk onderhoud. Kom eens kijken: dit is een mooie ontmoetingsplek!” Geopend op dinsdagochtend en van woensdag t/m zondag van 14.00 tot 16.00 uur.

www.hetboterkerkje.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden