Achterhaald


Foto:
Column Rens

Achterhaald

Een week geleden was de vraag ‘Hoe verminderen we het aantal steekincidenten?’ nog tamelijk retorisch. Het door velen goedgekeurde antwoord was toen nog: door de verkoop van messen aan jongeren aan banden te leggen. Het goede antwoord zou inmiddels ook kunnen luiden: door de avocado te verbieden. Ik verzin het niet hè. Avocado’s schijnen in toenemende en schrikwekkende mate verantwoordelijk te zijn voor drukte bij EHBO’s, chirurgen en therapeuten. Het ontpitten gaat nogal eens mis blijkbaar. Het aantal steekincidenten is wellicht ook nog te reduceren door Ajaxied Quincy Promes uit de buurt van bestekwinkels te houden.

Het kan hard gaan. Tot vorige week was minister Hugo de Jonge nog ‘the one and only’ om de CDA-lijst aan te voeren, maar hij stelde zijn eigen positie ter discussie en zo kwam Hoekstra ineens toch weer in beeld. Al is de gedoodverfde leider nog zo snel, Wopke achterhaalt hem wel. Wonder-Wopke, Paal & Perk Wopke: de man die door Ivo Niehe als een onfeilbare übermensch werd geportretteerd, nog maar net zonder superheldencape. Aan de digitale CDA-borreltafels gaat het ineens weer over ‘dertig plus zetels’ en het ‘leveren van de premier’.

Ik mag graag fantaseren over de Teletijdmachine van professor Barabas. Wat Willy Vandersteen ertoe bewogen heeft om zijn stripbolleboos te vernoemen naar deze Bijbelse moordenaar zullen we nooit weten. Maar zijn machine heeft me al vaak aan het denken gezet. Alleen het teleporteren lijkt me al geweldig. Dat je Thierry zou kunnen verplaatsen van zijn boreale bidet naar een drukke winkelstraat, alwaar hij dan voor het verbaasde winkelpubliek zijn billen afveegt met toiletpapier, bedrukt met de beeltenissen van Eerdmans en Vlaardingerbroek. Maar het verplaatsen door de tijd zou nu écht een zegen van de bovenste plank zijn. Dat we een soort Terminator (Marco Kroon, Badr Hari? Nee: Wopke natuurlijk!) terugsturen naar de dierenmarkt in Wuhan, augustus 2019 om de bewuste vleermuis nog net op tijd te elimineren. Of dat we met zijn allen in juli 2021 wakker zouden worden, met inmiddels een vijftig procent vaccinatiegraad, licht aan het einde van de lockdowntunnel en een pitloze avocado.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden