‘Na 33 jaar gaat het roer om’


Na 33 mooie jaren verlaat Jolanda van der Heijden de Jumbo in Oirschot. Ze gaat zich helemaal richten op haar eigen bedrijf.
Na 33 mooie jaren verlaat Jolanda van der Heijden de Jumbo in Oirschot. Ze gaat zich helemaal richten op haar eigen bedrijf. (Foto: Rens van Ginneken)

‘Na 33 jaar gaat het roer om’

‘Ze is lekker tegendraads en altijd in voor een lolletje’

Rens van Ginneken

Ze had 33 mooie jaren achter de kassa en de balie van de Jumbo en de C1000 in Oirschot. Lief en leed kwam er voorbij, maar dit is Jolanda van der Heijden (51) haar laatste week: ze gaat zich 100 procent toeleggen op haar eigen bedrijf.

Oirschot – “Bij ons thuis was het: werken of studeren, dus toen ik op mijn negentiende van de Detailhandelschool af kwam, ben ik al snel bij de C1000 van Harry en Annie van der Steen aan de Oude Grintweg begonnen, ook al had ik ooit gezegd dat ik nooit in een supermarkt ging werken, haha!” Voor Jolanda bleek de supermarkt desondanks een gouden greep. “We hadden lol met het team en het was toen echt kleinschalig: we kenden alle prijzen nog uit het hoofd. Het werk was ook wel minder gehaast dan nu. Later, onder Edward Hamers en met de komst van de grote Jumbo veranderden er zaken natuurlijk, maar kreeg ik ook de mogelijkheid om andere dingen naast het werk in de super erbij te doen. Zo was ik financieel adviseur voor horecazaken als De Wildeman en Hof van Solms en kon ik aan de Vogue Academie de 4-jarige opleiding tot Allround Styliste afronden. Fijn dat ze me bij Jumbo daarvoor de ruimte gaven!”

AH dichtgemetseld

De goedlachse Jolanda vervolgt: “Allerlei mensen met hun verhalen kwamen langs mijn kassa. Ik hoorde hun leuke, droevige en mooie levensgebeurtenissen. Vroeger kregen de kinderen bij mij een snoepje: nu zie ik hen nog terug als volwassenen in onze winkel: mooi vind ik dat!” Haar collega’s, zoals Puck en Pieternel, zullen haar missen. Pieternel: “Jolanda kan lekker tegendraads zijn en was altijd in voor een lolletje. Ik vergeet nooit dat we ‘s morgens vroeg eens de ingang van de Albert Heijn hebben dichtgemetseld met sneeuw, haha!” Puck: “Kei-jammer dat Jolanda weggaat, maar wel stoer wat ze gaat doen.” Jolanda onthult daarover: “Ik ga me nu volledig te richten op mijn eigen bedrijf ‘Echtlanda’ in interieurstyling. Ik wil alle collega’s en klanten bedanken voor die prachtige jaren. Ik hoop wat kleur in ieders leven te hebben gebracht”, zo lacht ze.

Jolanda’s loopbaan

Na de Detailhandelschool begon Jolanda op haar 19e bij C1000 aan de Oude Grintweg, waar nu een uitvaartondernemer is gevestigd. Later werkte ze in de C1000 bij Edward Hamers op De Loop, weer later de Jumbo. Jolanda dacht altijd vooruit en werkte daarnaast als financieel adviseur en gaf haar creatieve drang de ruimte in het bruisende Amsterdam, waar ze genoot van haar studie Allround Styliste. Vanaf 2007 heeft ze haar eigen bedrijf Echtlanda. Nu ze vrijdag vertrekt bij Jumbo, wordt dat haar fulltime business.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden