Hartverwarmende Wensboom staat er weer


<p>Zaterdag werd De Wensboom in Oirschot weer in gebruik genomen. Tot na kerst kunnen er wensen worden aangevraagd met een formuliertje.</p>

Zaterdag werd De Wensboom in Oirschot weer in gebruik genomen. Tot na kerst kunnen er wensen worden aangevraagd met een formuliertje.

(Foto: Rens van Ginneken)

Hartverwarmende Wensboom staat er weer

Het was aardig kil zaterdag op De Loop, maar met de hartverwarmende Wensboom van Rotaryclub Best-Oirschot voelde het er toch weer iets aangenamer.

OIRSCHOT - De Wensboom werd zaterdagmorgen in alle vroegte geplaatst met een kraantje. Het is de tweede keer dat deze in Oirschot staat: vorig prijkte hij in Best en in 2018 dus ook al in Oirschot. Rotary-voorzitter Hans van Leuven nam de boom samen met burgemeester Judith Keijzers in gebruik, ook andere Rotaryleden, waaronder René Meeuwissen, waren er op gepaste corona-afstand bij aanwezig. De burgemeester verwoordde het idee achter de Wensboom mooi met: “We kunnen elkaar in deze moeilijke tijd helaas niet vastpakken, maar we zullen elkaar ook zeker niet loslaten.” De Wensboom staat er nog tot na Kerstmis. Met wensformulieren kan ieder een wens aanvragen. In de vorige edities werden al zo'n vijftig wensen vervuld, met dank aan het grote netwerk van de Rotary-afdeling. Dit varieerde van een dagje uit voor dementerende ouderen, tot een VIP-dag voor scholieren in het speciaal onderwijs. Ook veel mantelzorgers werden in het zonnetje gezet en de ‘Liefste juf van de school' kreeg een koala-knuffel. "We verwachten met name in deze coronatijd extra veel en bijzondere wensen. We kunnen ons voorstellen dat er nu meer mensen kampen met eenzaamheid. Soms brengt de vervulling van de wensen tranen in de ogen, ook bij onze leden. Die aandacht voor elkaar is belangrijk. De wensen kunnen heel praktisch zijn ook trouwens. Zo hebben we eens een kamer gewit en we hebben iemand van een goed loopbaanadvies laten voorzien. Een wens voor een nieuwe auto, of vier dagen naar Euro Disney is natuurlijk ‘over the top', maar met relatief bescheiden middelen, kunnen we vaak al veel moois bereiken”, aldus Meeuwissen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden