Barry Smetsers genomineerd voor 'Brabander van het jaar'


Barry Smetsers Dirkje
Barry Smetsers Dirkje (Foto: )

Barry Smetsers genomineerd voor 'Brabander van het jaar'

Barry Smetsers uit Spoordonk heeft onlangs maar liefst 10 hele marathons in 10 opeenvolgende dagen gelopen. Met deze ongelooflijke prestatie probeerde hij geld op te halen voor Dirkje, het dochtertje van vrienden, dat ernstig ziek is.

SPOORDONK - Barry startte bij de Arc de Triomphe in Parijs en eindigde na ongeveer 422 kilometer in zijn woonplaats Spoordonk. Onderweg moest hij steile hellingen bedwingen en andere obstakels overwinnen. Hij moest lopen over omgeploegde akkers en kwam op de route naar huis niet bestaande wegen tegen. Hij deed het allemaal voor Dirkje, die nu 5 jaar is en een zeldzame stofwisselingsziekte heeft, waarvoor geen behandeling mogelijk is.

Dankzij de steun van heel veel vrienden en sponsors haalde Barry 12.736 euro op en daarmee kan hij Dirkje in de komende jaren heel veel mooie momenten geven. Een gedeelte van het bedrag gaat ook naar de stichting Running Team Oirschot, die in de gemeente Oirschot mensen helpt die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker.

Omroep Brabant heeft aandacht gegeven aan de 10 marathons van Barry en men was zo onder de indruk van de prestatie van Barry dat ze hem samen met nog 9 andere helden genomineerd hebben voor de verkiezing 'Brabander van het jaar 2020'.

Stemmen kan vanaf nu via de website www.brabandervanhetjaar.nl en onderstaande link:

https://brabandervanhetjaar.nl/2020/barry-smetsers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden