‘Altijd wel iets leuks te doen hier’


Gezellig samen met andere meiden op de Ladies Night van jongerenwerk van Wijzer. En wat lekkers hoort daar natuurlijk ook bij.
Gezellig samen met andere meiden op de Ladies Night van jongerenwerk van Wijzer. En wat lekkers hoort daar natuurlijk ook bij. (Foto: Rens van Ginneken)

‘Altijd wel iets leuks te doen hier’

Rens van Ginneken

‘Hier doe je soms dingen die je op school niet zou durven’

Zet twintig jonge meiden bij elkaar met een aantal leuke activiteiten om te doen en een gezellige avond is gegarandeerd. Door de coronacrisis was er een hoop niet mogelijk, maar de meiden van de Meidenmiddag van het Jongerenwerk van Wijzer konden vrijdag eindelijk weer eens echt bij elkaar komen. Met sieraden, make-up, dansjes en allerlei lekkers werd het een mooie avond.

Oirschot – “Ik ben er nu voor het eerst, want ik wist ervan omdat er een flyer in de klas werd uitgedeeld. Wij wilden hier wel heen”, zo vertelt Noa van de Ven (10) uit Oostelbeers enthousiast. Ze heeft net samen met haar vriendin Lieke van Salm, ook 10 en ook uit Oostelbeers haar nagels mooi laten lakken. Overal in de ruimtes van Wijzer aan de Oude Grintweg zijn leuke activiteiten: borden decoreren, sieraden bekijken en eventueel kopen, nagels lakken, haren stylen en coole TikTok dansjes aanleren. Debby Roubos van het Jongerenwerk ziet het tevreden aan. “De laatste maanden konden we eigenlijk alleen online dingen organiseren voor deze meiden van 9 tot 12 jaar. Wel hebben we nog een paar activiteiten buiten kunnen doen, maar dat wordt nu in het najaar ook minder. Gelukkig konden we nu eindelijk weer eens zo’n Ladies Night organiseren. Binnen de regels natuurlijk: inclusief de begeleiding niet meer dan dertig bij elkaar en de volwassenen dragen mondkapjes”, aldus de jongerenwerkster.

Volop hulp

Op deze avond en bij de organisatie kreeg Debby volop hulp van stagiaires, bekenden en ouders. Zoals van Roxanne Verstappen (21), die voor haar studie Pedagogiek stage loopt bij Wijzer. “Het is leuk dat dit vanavond kan, want er viel veel weg voor de jeugd de laatste tijd. We zien dat de kinderen het echt naar hun zin hebben: daar doe je het voor natuurlijk”, zo vertelt ze. Pleun Cools (11) uit Oirschot loopt al langer mee bij de tweewekelijkse meidenmiddagen. “Ik denk al een jaar, of misschien wel anderhalf? Het is altijd heel gezellig met de andere meiden en het is ook iets leuk voor na school op de woensdagmiddag. Je maakt hier ook weer nieuwe vrienden, soms kinderen die je nog helemaal niet kende. Vanavond help ik mee in de organisatie, maar ik wil straks ook nog wel even meedoen in de TikTok dansworkshop.”

Vriendinnen

De 11-jarige Julia Moors uit Oirschot zit geconcentreerd gebogen over een bordje dat ze met stippen decoreert. Dat kan straks thuis in de oven en dan kan het echt gebruikt worden. “Het ging eerst even fout, maar nu lukt het goed”, onthult ze. “Wel leuk dat je hier je haren en nagels ook kan doen. Fijn dat dit nu kan: sinds oktober is dit eigenlijk pas het tweede feestje wat we hebben.” Nena van Uden (9) kan wel even buurten tijdens het nagellakken. “Ik ga altijd naar de Meidenmiddagen. Hier doe je soms dingen die je op school misschien niet zo makkelijk durft, zoals zo’n TikTok-dansje bijvoorbeeld. We hebben ook een groepsapp met de meisjes hier. Dan weet je hoe het met iedereen gaat, ook als ze niet bij je op school zitten.” Bij de dansworkshop wordt fanatiek geoefend en bij de ‘kapsalon’ zie je geregeld weer een meisje naar buiten komen met kunstig gekrulde haren. Ondertussen wordt er lekker gesnoept van de chocoladefontein, van de snoeptomaatjes en van de popcorn. “Straks krijgen ze nog een ‘goodiebag’ mee naar huis”, vertelt Debby, terwijl ze in de chocoladefontein roert. Deze avond kan als geslaagd de boeken in. Er mag een heleboel niet momenteel, maar dit pakken ze de ‘ladies’ niet meer af.

d.roubos@wijzer-oirschot.nl of 06-18310754

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden