Beerse Boys 1 verkeert in feestroes


<p pstyle="PlatteTxt">Foto en tekst: heemkundekring &#39;Den Beerschen Aard&#39;</p>

Foto en tekst: heemkundekring 'Den Beerschen Aard'

(Foto: )

Beerse Boys 1 verkeert in feestroes

We schrijven 7 mei 1985. De selectie van Beerse Boys 1 (zie foto) is twee dagen na het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse E terug te vinden op het bordes van het oude raadhuis in Oirschot. Nadat tot twee keer toe het kampioenschap op het laatste nippertje aan de neus van Beerse Boys voorbij ging, moest er natuurlijk flink gefeest worden.

De Beerzen - Dat het kampioenschap op Moorland tegen Oirschot Vooruit behaald was, maakte de feestvreugde alleen maar groter. Meteen na het laatste fluitsignaal kleurden Moorland en de weg tussen Oirschot en de Beerzen al rood-wit, de dagen erna werd er ook nog volop feest gevierd. Zo ook op dinsdag 7 mei 1985.

Nadat eerst de grond, waarop de titel behaald werd, gekust was, toog het hele gezelschap naar de Oirschotse weekmarkt. Naar verluid werden vooral de vis- en de snoepkraam zeer goed bezocht. In het gemeentehuis werd een last minute huldiging georganiseerd toen het feestende gezelschap besloot om ook daar een bezoek te brengen.

Alle ambtenaren verzamelden zich in de hal van het gemeentehuis en burgemeester Sanders sprak de kampioenen toe. Na een polonaise door het gemeentehuis, maakte een foto op de trappen van het oude gemeentehuis het feest compleet.

Na deze grandioze ontvangst was het moeilijk om meteen naar huis te gaan, zeker omdat daarbij brouwerij de Kroon gepasseerd moest worden. De gastenkamer stond wagenwijd open en het aanbod van Gerard de Kroon om een vaatje bier te nuttigen werd dan ook niet afgeslagen. Eén van de spelersvrouwen liet zelfs haar schoen vol bier tappen en ook hiermee werd geproost op het kampioenschap.

Tot slot lieten de kampioenen ook de mavoleerlingen van de overkant meedelen in de feestvreugde: tientallen lolly’s en ander op de markt gekocht snoepgoed werden onder de nieuwsgierig toekijkende scholieren verdeeld.

Nadat het gezelschap eindelijk terugkeerde in de Beerzen bleef het nog lang onrustig…

Kampioenselftal van Beerse Boys 1 in 1985

Voorste rij van links naar rechts: grensrechter Wim Aarts, Ton van Ham, Aanvoerder Frans Willems, Kees Verhagen, Eelco Streekstra, Ad Kok, Ad van Gestel.

Achterste rij van links naar rechts: Arno Bakkers, Frans van Roy, Arjen Streekstra, Frank van Dommelen, Frans van Gestel, Jan Gerritsen, Kees van Dommelen, Jos Kaal, Jan Willems en trainer Ben van Griensven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden