Foto:
Column Rens

Nieuwe Normaal

De bedreigingen voor de Rotterdamse leerkracht met zijn spotprent waren al niet erg verheffend. Vervolgens kwam daar in plaats van boosheid en afkeuring over deze niet te tolereren ‘terreur na terreur’ nog een petitie overheen, getekend door 120.000 boze moslims. Zij vinden het beledigen van de profeet blijkbaar laakbaarder dan het vermoorden van leerkrachten.

Ook de christelijke partijen lieten zich trouwens weer van hun meest ‘verdraagzame’ kant zien. Minister Arie Slob van de Christen Unie nam het op voor de christelijke scholen die ouders vragen een document te tekenen dat homofilie afkeurt en de SGP blijft haar aanhangers stimuleren om zwangere vrouwen bij hun gang naar de abortuskliniek te intimideren. De landelijke kieslijst van de SGP getuigt nog steeds niet bepaald van de inclusiviteitsgedachte; die wordt nog vooral gedomineerd door mannelijke grijsaards. De wetenschap achter de ecologische footprint gaat blijkbaar ook aan hen voorbij. Ze pleitten vorige week nog voor een bonus van 1000 euro voor ouders die aan een vierde kind beginnen, zodat ze met het geld een grotere auto kunnen kopen. De eigen volk eerst interpretatie van de hardliner gristenen.

Komt het door de corona, door de verveling, door het gebrek aan echt menselijk contact? Als iemand onzin uitbraakt, kijk je hem normaliter even indringend aan en kan het nuanceren beginnen. Als de communicatie goeddeels online plaatsvindt, lijken alle filters weg te vallen. Grote delen van de vaderlandse bevolking zijn compleet de weg kwijt, vooral tegen Sinterklaas tegenwoordig. Na het ziekenbezoekje van de relboeren aan Rob Jetten werd nu rapper Akwasi verrast met een huisbezoek van Zwarte Pieten die een zak voor hem achterlieten. Zanger Henk Westbroek werd met de dood bedreigd omdat hij het had gewaagd om een Sinterklaaslied zonder Zwarte Piet uit te brengen. En dan zijn daar nog de pedojagers, voor wie het begrip rechtsstaat geen enkele inhoud heeft en die het liefst terug willen naar de tijden, toen de gebroeders De Witt op straat verscheurd werden door een losgeslagen meute. Ik heb verlang heel erg naar een Nieuwer Nieuwe Normaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden