Foto: Rens van Ginneken

Markt Conform: René van Houtum

Weekmarkt in beeld

De Middelbeerse weekmarkt is elke donderdagmiddag ‘the place to be’, de Oostelbeerse elke vrijdagochtend. Voor het marktpubliek is het heerlijk struinen tussen de diversiteit in aangeboden waren. Van verse vis tot exotisch fruit en van heerlijk geurende noten en mooie bloemen tot de beste kaas: het is er allemaal te krijgen. Veel van de marktkooplui komen al sinds jaar en dag in de Beerzen. Ze stellen zich graag aan je voor. Deze week: de rijk gesorteerde broodkraam van René van Houtum (57) uit Den Dungen.

“Helemaal precies weet ik het niet meer, maar ik schat dat we al ruim zes jaar op de Oostelbeerse weekmarkt komen. Er kwam toen een plaats vrij, hier op het plein bij de voormalige kerk, en daar maakten we dankbaar gebruik van.

We verkopen allerhande brood, koek en banket: het assortiment is aardig groot zoals je ziet. Het contact met de klanten is hier altijd leuk, maar ook de om omgang met de andere marktkooplui. De kwaliteit die hier op de markt wordt aangeboden ligt echt hoog: alleen daarom is deze markt een echte aanrader.

Een hele mooie herinnering heb ik ook nog aan mijn begintijd hier, toen Ria van Gestel de koffie voor de marktmensen verzorgde en zelfs broodjes voor ons smeerde. Dat werd door ons allemaal enorm gewaardeerd en is ook iets om nooit te vergeten.”

In de omgeving van de Oostelbeerse en Middelbeerse weekmarkt is ruim voldoende gelegenheid om te parkeren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden