Foto:
Column Rens

Pressie

Sean Connery is overleden. De Schotse acteur die na zeven keer 007 toch aan het Swiebertje-effect wist te ontsnappen, met prachtige rolvertolkingen in The Hill, The Man Who Would Be King en The Name of the Rose. Hij wist als geen ander een scene compleet naar zich toe te trekken, een cameramagneet van jewelste. En weergaloos sexy. Mijn vader was in zijn ‘younger days’ bepaald niet onaantrekkelijk, de foto’s uit de sixties tonen een verbeterde versie van Elvis. Maar ik denk dat mijn moeder stiekem Connery nog net iets aantrekkelijker vond.

Er gaat zo’n geinig filmpje rond in het app-wereldje, die iconische scene in Dr. No, in het casino. In het app-filmpje vraagt Connery’s tegenspeelster Eunice Gayson dan: ‘Waar hedde gij die lèèrze gehaald?’ Waarop hij dan losjes een sigaret opsteekt en antwoord: ‘Bè den Bond, den Boerenbond’. Daarbij moest ik nu onvermijdelijk denken aan die andere ‘Boerenbond’, die deze week weer eens het nieuws haalde, toen leden van Farmers Defence Force laat op de avond op bezoek gingen bij D66 fractievoorzitter Rob Jetten. Jetten, ziek thuis met corona, ontving het vijftal op kousenvoeten aan de voordeur en mocht als ‘hart onder de riem’ een voedselpakket in ontvangst nemen. Dat voedselpakket bevatte vooral kip, rundvlees en wat konijnenboutjes. Jetten is een gekend vegetariër.

Bij nader inzien vond Jetten de actie toch niet zo ludiek als de Forceerboeren het wilden doen voorkomen. Ze hadden eerder dit jaar ook als eens rondgereden met een doodskist met zijn naam erop. Het heeft een hoog ‘Ik weet jouw huis te wonen jongen-gehalte’ en zit in dezelfde intimiderende lijn als waarmee Hells Angels de gezagsdragers waarmee ze het aan de stok hadden wat presentjes brachten rond de feestdagen. Lastig juridisch aan te pakken, maar dat de Forceerboeren hiermee een lijn over gaan waar ze achter moeten blijven is overduidelijk. Handen af van onze bestuurders. Als je het niet eens bent met het beleid, dan schrijf je een brief of maak je een afspraak ten kantore.

Wat staat ons nog meer te wachten? KLM-piloten aan de voordeur van Wopke Hoekstra met een goed bedoeld steunpakketje met kotszakjes en een parachute?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden