<p pstyle="PlatteTxt">Alle informatie over de clubactiviteiten is te vinden op de website www.atletiekoirschot.nl</p>

Alle informatie over de clubactiviteiten is te vinden op de website www.atletiekoirschot.nl

(Foto: passant)

Atletiek Oirschot bestaat 35 jaar!

Van de redactie

De club heeft veel goede atleten voortgebracht

Wie herinnert zich nog onze dorpsgenoot Fons Veldhuizen, in de jaren ’60 een nationale atletiektopper. Vele malen Nederlands kampioen op de lange afstanden en winnaar van ontelbare crosswedstrijden. Fons was de inspirator voor Oirschottenaren die door hem gingen hardlopen. En die op 24 oktober 1985 kwamen tot de oprichting van Atletiek Vereniging Oirschot.

OIRSCHOT - De club bracht veel goede atleten voort. Winnaars, zoals Piet van de Sande, Joos van Haaren en Ruud van Woensel. En nu nog: Roland van Loon, Martien van de Ven en Nellie van Beers draaien nog steeds in de top mee. Er zijn meer hardlopers die als lid van Atletiek Oirschot bijzondere prestaties hebben verricht. Zoals Henk van Gerven, die vorig jaar twaalf hele marathons liep. Of Barry Smetsers, die een paar weken geleden de afstand tussen Parijs en Spoordonk in tien dagen hardlopend aflegde. Tien marathons in tien dagen, 422 kilometer! Henk en Barry deden dat voor enkele goede doelen.

Maar er was en is bij Atletiek Oirschot ook veel aandacht voor recreatief hardlopen. Door middel van de jaarlijkse cursus voor beginnende hardlopers hebben in de afgelopen 35 jaren bijna 1000 mensen kennis gemaakt met de hardloopsport. Daarvan zijn er veel lid geworden. Dat actief sporten in de belangstelling staat blijkt wel uit het ledenaantal. Dat is de laatste jaren sterk gegroeid, naar nu meer dan 300 leden, waarvan 60 bij de jeugd. Mede daarom heeft de vereniging nog steeds de wens om nog eens een echte atletiekaccommodatie te kunnen realiseren. Hierdoor kan ze ook een nieuwe doelgroep aan zich binden: oudere jeugd en volwassenen die de technische atletiekonderdelen willen beoefenen.

Door de coronapandemie is het geplande jubileumfeest uitgesteld tot volgend jaar. Ook door corona hebben de leden dit jaar nauwelijks wedstrijden kunnen lopen, omdat die bijna allemaal zijn afgelast. Maar hardlopers geven nooit op, in kleine groepjes zie je ze nu door het buitengebied lopen. Samen met het bestuur zullen de leden blijven werken aan de bloei van deze atletiekvereniging, waar ze allemaal trots op zijn. Het is een gezellige club waar je je al snel thuis voelt. Belangstellenden voor jeugdatletiek, recreatief hardlopen, wandelen of bootcamp zijn altijd welkom. En je gezondheid vaart er wel bij!

Alle informatie over de activiteiten is te vinden op de website

www.atletiekoirschot.nl

Twee weken geleden kon het nog, met een groep van meer dan 4 hardlopend naar Den Bosch (zie foto). Te zien hier Henriëtte Sluijters, Tineke van den Heuvel, Nellie van Beers, Bas Spanjers, Marieke Meeuwis, Corné Claassen, Léon Brands en Reny van Straten voor de Sint Jan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden