Kragt-directeur Jeroen van Wezel in zijn werkplek op Strijp-S. Hij wil van voormalig hotel De Moriaan een wooncomplex maken.
Kragt-directeur Jeroen van Wezel in zijn werkplek op Strijp-S. Hij wil van voormalig hotel De Moriaan een wooncomplex maken. (Foto: Rens van Ginneken)

Kragt is blij met ‘Oirschotse vangst’

Rens van Ginneken

‘We hoorden via-via dat hotel De Moriaan vrij kwam’

Als Oirschottenaar is Jeroen van Wezel van het bedrijf Kragt extra blij met de verwerving van voormalig Hotel de Moriaan. Dat wordt een wooncomplex in het sociale segment.

Oirschot/Eindhoven - De hallen zijn er licht, de inrichting speels en opvallend. Er is weinig standaard of gewoontjes aan zijn eigen werkplek op Strijp-T, dat zou zijn eer als conceptdenker waarschijnlijk ook te na zijn. “Dit is een oude papierfabriek van Philips”, zo legt Kragt-directeur Jeroen van Wezel uit. “Het bedrijf bestaat inmiddels elf jaar. In het begin waren we eigenlijk zelf ons eerste concept, op Strijp-S zaten we toen nog. In het gebouw waar nu het Eindhovens Dagblad zit. Nu hebben we hier onze werkplek, voor ons team van circa dertig mensen. In het Innovation Powerhouse hebben we onder meer multifunctionele ruimtes gemaakt, voor de typische ‘scale-up’ bedrijven die je hier veel ziet. Dat kun je zien als onze showroom”, zo vertelt de ondernemer met een glimlach.

Gedurfd ontwerp

Het bedrijf heeft de focus op ontwikkeling, ontwerp en exploitatie van vastgoed. “Qua ontwikkeling leggen we ons vooral toe op het toevoegen van waarde aan het vastgoed. Vaak zijn het de gebouwen die anderen juist laten liggen. De uitdaging ligt er voor ons vooral in, om een gebouw met een gedurfd en mooi ontwerp naar een nieuwe bestemming te brengen”, aldus Van Wezel. Een voorbeeld waarop hij ontegenzeglijk trots is, is het monumentale Pakhuis aan de Broekhovenseweg in Tilburg. “Daar hebben we 29 appartementen gerealiseerd en de originele industriële sfeer van weleer weten te behouden. Wat daar ook vrij revolutionair was: de speciale ‘boxen’ die we daarvoor hier op Strijp-T in eigen huis hebben gemaakt. Dat is eigenlijk een groot meubelstuk waarin keuken en badkamer zitten. Dat ‘schuif’ je er zo in en eventueel ook weer uit, zodat er zo weinig mogelijk aan de wanden van het monument verandert.”

Het jongste project van Kragt is het voormalige Hotel de Moriaan in Oirschot. “Dat is ons eerste project in Oirschot. Daar ben ik als Oirschottenaar extra blij mee natuurlijk.” Over de verwerving van het karakteristieke pand in het centrum: “We hoorden het ‘via de verwarmingsbuizen’ en hadden direct een goede klik met de Ad en Lian van de Wal, de vorige eigenaars. We waren er snel uit samen.”

Er ligt al een plan voor het voormalige hotel. “We gaan het als regulier verhuren, in het sociale segment. De gemeente is erg welwillend, er is ook in Oirschot een forse behoefte aan betaalbare woningen natuurlijk. Heel veel hoeven we er niet aan te doen, want de hotelkamers zijn al als appartement ingericht en zien er nog heel netjes uit. We onderzoeken nog wat we met de grote ruimte met professionele keuken in de kelder kunnen. Wellicht is het iets voor een kookstudio of een yogaschool? We draaien nu nog even onder hotelregime, totdat we van de gemeente groen licht krijgen voor de woningen”, zo besluit de ondernemer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden