John Vennix, bestuursvoorzitter van het kerkje, staat op het punt het labyrint te betreden. Hij vond het een 'bijzondere weg naar bewustwording'.
John Vennix, bestuursvoorzitter van het kerkje, staat op het punt het labyrint te betreden. Hij vond het een 'bijzondere weg naar bewustwording'. (Foto: Rens van Ginneken)

Lopen naar inzicht in labyrint

Sandra Bijl sloot haar cursus EFT dit weekend af in het Oude Kerkje met een labyrint. Naast deelnemers mochten ook andere geïnteresseerden het eens proberen.

Middelbeers - Een dame loopt op kousenvoeten geconcentreerd tussen de lijntjes van schildersplakband. “Deze mevrouw is de vierde die vandaag het labyrint loopt en we hebben alweer een aantal wachtenden”, vertelt Bijl. Zo’n beetje het hele weekend blijft het labyrint ‘bezet’.

Zes jaar geleden kwam Bijl door burn-out en het verlies van familieleden zelf in aanraking met EFT (Emotion Freedom Techniques). “Daardoor kon ik eindelijk weer slapen.” Ze zette dit jaar een groepsdag EFT op voor haar documentaire, waaraan zeven mensen meedoen. “Het aanreiken van eenvoudige technieken kan vaak al snel soelaas bieden bij PTSS en PTSS-gerelateerde klachten”, aldus Bijl.

Ze wil graag meer aandacht voor deze werkwijze en werkt daarom met filmmaker Jannes van Gestel aan een documentaire over EFT en Power Tapping. Deze laat de ervaringen van cursisten zien, maar ook een stuk wetenschappelijke onderbouwing. “Het lopen van het labyrint door de cursisten hebben we ook gefilmd. Dat labyrint geeft vaak weer nieuwe inzichten, of rust. Ook anderen mogen het labyrint dit weekend lopen. De drie euro per deelnemer is weer een stukje crowdfunding voor onze documentaire “Dissolving Trauma”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden