<p>John Schepens, hier zonder zijn vrouw Marja, aan de voorzijde van &#39;t Kroegske</p>

John Schepens, hier zonder zijn vrouw Marja, aan de voorzijde van 't Kroegske

(Foto: )

Mooie mijlpaal voor John en Marja

Rudi Muller

‘t Kroegske 30 jaar 

Afgelopen 1 september was het op de kop af dertig jaar geleden dat John en Marja Schepens voor het eerst de deur van ’t Kroegske openden. Er is inmiddels een hoop veranderd, maar één ding is nog altijd hetzelfde; oog voor ondernemen en de wil van het stel om het maximale uit hun zaak te halen en daar keihard voor te werken.

OIRSCHOT - Er is volop bedrijvigheid bij ‘t Kroegske, wanneer ik op een doordeweekse middag aanschuif om met John de afgelopen dertig jaar door te nemen. Op het terras aan de voorkant zitten wat fietsers, achter op het terrein is een groep collega’s bezig met een activiteit en op kantoor wordt gewerkt aan de zichtbaarheid op social media. “Het staat hier nooit stil, dat is al zo sinds we hier begonnen”, steekt John van wal. De geboren Bestenaar, die op zijn vijftiende in Oirschot kwam wonen, kende het pand aan de Spoordonkseweg goed omdat hij regelmatig voetbalde op de velden van het kleine cafétje. Later, toen hij samen met Marja op zoek ging naar een pand in het buitengebied met mogelijkheden voor horeca, kwam het stel hier uit. John: “Ik had een agrarische achtergrond en weinig ervaring in de horeca, maar ik ben wel ondernemend.”

Vijf jaar na de opening kwam de Stapperij erbij, een ruimte geschikt voor feesten en partijen maar ook voor bijvoorbeeld vergaderingen. Een volgende grote stap vond plaats toen het pand honderd jaar bestond, in 2002. Het café werd helemaal gesloopt en op dezelfde lijnen teruggebouwd. Vanaf toen kreeg de zaak ook een dagfunctie en een volwaardige kaart, passend bij een dinercafé. Een jaar later komen er nog twee zalen extra bij de Stapperij en in 2007 wordt ’t Zand overgenomen; eveneens een ruimte voor feesten en partijen. Omdat de voetbalvelden, waar jarenlang twee teams voor ’t café zijn uitgekomen, er inmiddels wat verlaten bij liggen, wordt besloten om een nieuwe bestemming te zoeken voor deze ruimte. Deze wordt gevonden door aan te sluiten bij Pitch&Putt en een golfbaan met achttien holes verdeeld over de vijf omringende hectaren aan te leggen. Landelijk heeft dit golf-initiatief ruim achthonderd leden die op diverse banen in het land spelen. John: “De tijd dat je als horecaondernemer je deur open kon zetten en men als vanzelf binnenkwam, is voorbij. Je zult moeten blijven innoveren en inspelen op de markt, zeker als je zoals wij niet op een a-locatie zitten.” Wie afgelopen zomer op een van de Oirschotse terrassen heeft gezeten, heeft vast wel de e-choppers voorbij zien komen. Deze kleurrijke elektrische steps komen bij ’t Kroegske vandaan en zijn een voorbeeld van de innovaties waar John het over heeft. Net als de meest recente activiteit: dronevliegen. Je maakt eerst kennis met het apparaat, maar al gauw vlieg je een parcours en probeer je de snelste tijd neer te zetten.Het moge duidelijk zijn; ook na dertig jaar is het stel er allerminst klaar mee. Samen met hun tiental vaste medewerkers en veertig ambulante krachten, blijft het licht in ’t Kroegske voorlopig gewoon branden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden