<p>Ineke Strouken bij het Museum de Vier Quartieren. Foto: Marc Bolsius</p>

Ineke Strouken bij het Museum de Vier Quartieren. Foto: Marc Bolsius

(Foto: Marc Bolsius)

Oirschotse ontvangt Brabant Bokaal voor inzet

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant kent de Brabant Bokalen 2020 toe aan Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant kent de Brabant Bokalen 2020 toe aan Pieter van den Broek, Ineke Strouken en Tony Vaessen.

Oirschot - De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.

Ineke Strouken

De Oirschotse Strouken krijgt de onderscheiding voor haar gedreven, vasthoudende en langdurige inzet voor het Brabants immaterieel erfgoed, waaronder tradities uit het dagelijkse leven. Door haar bijdrage is de maatschappelijke relevantie van levend erfgoed op de kaart gezet.

Op maandag 30 november aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2020 uit.

Laureaten

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project dat ze willen ondersteunen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen voorvechter van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden