<p pstyle="PlatteTxt">Ria en Monique trekken met de Tuk Tuk door het beekdal/Kunstwerk; Kamer van de Kleine Beerze.</p>

Ria en Monique trekken met de Tuk Tuk door het beekdal/Kunstwerk; Kamer van de Kleine Beerze.

(Foto: )

De Kleine Beerze viert feest met activiteiten rond het beekdal

Zondag 27 september wordt een dag vol verrassingen. Het proces ‘Leve de Kleine Beerze!’ wordt gepresenteerd aan de bewoners rondom het beekdal.

Middelbeers - Na een jaar in gesprek met de bewoners en initiatiefnemers rond het beekdal is het boek gereed. Dat boek moet het startpunt worden voor nieuwe impuls in het gebied. Tegelijkertijd worden een viertal kunstwerken gepresenteerd die gebaseerd zijn op de thema’s die in het beekdal spelen en in co-creatie zijn ontwikkeld.

Boekpresentaties

Monique Leesberg en Ria Bernards presenteren het proces en het boek op drie plaatsen langs de beek, hoe laat en waar kunt u zien in het programma. Het boek komt op vele ontmoetingsplekken te liggen als aanleiding voor gesprekken over de toekomst van cultuur en grondgebruik in het gebied en dat is breder en veel omvattender dan je zo zou denken.
info: https://www.facebook.com/LevedeKleineBeerze/

Maar daar blijft het niet bij.

Kunst in het beekdal

Het beekdal wordt verrijkt met een kunstroute. Op betekenisvolle plekken langs de beek worden nieuwe landkunstwerken geplaatst, als ankerpunten voor de wandelroute langs de beek. Dit is een initiatief van Landcoöperatie ‘Dal van de Kleine Beerze’. Zondag 27 september worden twee nieuwe kunstwerken langs de route onthuld. Geïnteresseerden kunnen vanaf 14.00 uur langs de werken wandelen. De kunstenaars zijn zelf aanwezig van 14.00-15.30 uur.

Info en route:
www.dalvandekleine
beerze.nl/landkunst

Programma:

10.00 – 11.00 uur: Landgoed de Panberg, Eersel: Het boek ligt voor iedereen ter inzage en de koffie staat klaar!

13.30 – 15.30 uur: Vessem: Opening van de Landkunstroute langs de Kleine Beerze tussen Vessem en Middelbeers. Je bent van harte welkom langs de route. Daar kun je de kunstenaars bij hun landkunst ontmoeten. Zie uitnodiging van Landcoöperatie ‘Dal van de Kleine Beerze’. Monique en Ria zijn met hun boek uitgenodigd en ontmoeten je hier graag.
13.00 – 17.00 uur: D’n Eigenwijze te Vessem: Het boek ligt ook hier ter inzage.
Vanaf 16.00 uur is er nog een presentatie en wordt er een borrel aangeboden.

De landkunstroute is vrij toegankelijk. Houd wel voldoende afstand conform RIVM voorschriften.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden