Frank Lammers moest als de jongere Ferry Bouman flink in training. Ook hij is bij de draaidagen in het Oirschotse centrum van de partij.
Frank Lammers moest als de jongere Ferry Bouman flink in training. Ook hij is bij de draaidagen in het Oirschotse centrum van de partij. (Foto: )

Crimineel Ferry strijkt neer in Oirschot

Rens van Ginneken

‘Lammers is goed, maar ik heb geen poster boven mijn bed’

Mooi nieuws voor de liefhebbers van de populaire Netflix-serie Undercover: op 16 en 17 september worden er in Oirschot-centrum opnamen gemaakt voor de speelfilm ‘Ferry’. Enkele straten zijn afgesloten voor een grote filmploeg, waaronder Frank Lammers en Monic Hendrickx.

Oirschot – “Nee, ik kan helaas niets prijsgeven over de inhoud van de scenes die we draaien in Oirschot. Maar dat is wel weer mooi voor de spanning toch?”, vertelt locatiemanager Thijs Bolle van producent De Mensen. De Oirschotse opnamen voor deze Netflix-speelfilm vinden onder meer plaats in de Torenstraat, Deken Frankenstraat en op de Markt. ‘Ferry’ is een Nederlands-Vlaamse coproductie. De film heeft een echte sterrencast met bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs in de hoofdrollen, zoals Tom Waes, Elise Schaap, Huub Stapel en Monic Hendrickx. Ferry wordt gespeeld door Frank Lammers, bekend van rolprenten als “De Helleveeg” en het onlangs verschenen “De groeten van Gerri”. Lammers is verder ook bekend als stemacteur en van de Jumbo-reclames.

De film ‘Ferry’ is een prequel van het zeer succesvolle ‘Undercover’, in 2019 de best bekeken Netflix-serie. Seizoen 2 is pas gestart. In de film ‘Ferry’ gaat het verhaal terug naar 2006. De kijkers maken dan kennis met de jongere Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers. Deze is dan nog geen machtige crimineel, maar hij werkt in Amsterdam in dienst van hasjbaron Brink, zijn mentor. Brinks zoon raakt ernstig gewond bij een afrekening en het spoor voert terug naar Ferry’s geboortegrond, een woonwagenkamp in Brabant. Ferry’s weerzien met zijn familie verloopt stroef en zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld. Voor deze rol moest Lammers flink in training om de nodige kilo’s kwijt te raken voor zijn rol als de jongere Ferry.

Sterren in de buurt

Voor Linda Snelders van Kapsalon Donna aan de Torenstraat is het nog een verrassing wat er te gebeuren staat, nu haar straat tijdelijk tot filmset wordt getransformeerd. “We kregen een brief van de gemeente over de verkeersafzetting van dinsdag 20 uur tot en met vrijdag 18 uur. Voor onze klanten blijven we te voet gewoon bereikbaar. Ik hoop dat we van de opnames zelf wat meekrijgen: ik ben wel liefhebber van ‘Undercover’. Leuk, al die sterren in de buurt”, zo vertelt de kapster. “Onze zaak valt net binnen de afzetting, maar blijft wel open. Ik ben er helaas zelf niet bij met de opnames. Ik heb geen poster van Frank Lammers boven mijn bed, maar ik vind hem wel erg goed. Ik heb ‘Undercover 1’ ook helemaal gezien; supergaaf”, aldus David Slits van restaurant De Burgemeester. “De hele crew maakt gebruik van ons restaurant, de zaal en de catering. De mensen van het productieteam zijn fijn om mee te werken. Leuk voor het personeel natuurlijk. Wie weet komt er nog wat van ons restaurant in de film, dat zou helemaal mooi zijn”, zo hoopt hij. De première van ‘Ferry’ wordt verwacht in maart 2021. “We zijn met het draaien nu over de helft”, aldus Bolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden