<p>Blauwe lucht, de purperen hei: Atletiek Oirschot en de Bali-Runners hadden een mooie dag. Foto: Ad van Zelst</p>

Blauwe lucht, de purperen hei: Atletiek Oirschot en de Bali-Runners hadden een mooie dag. Foto: Ad van Zelst

(Foto: Ad van Zelst)

Een appel en een ei voor Oirschotse hardlopers

Oirschot - Atletiek Oirschot en de stichting Loopgroep Bali Runners gaven hardlopers zondag 6 september de kans om via de belevingstocht 'Loop! voor een appel en een ei' weer de sfeer van een hardloopevenement te proeven.

Om 8.30 uur stonden bij Zorgboerderij Het Scheiend de eerste hardlopers klaar om van start te gaan. Na hen volgden nog acht groepen, die met inachtneming van de coronaregels gingen rennen in het unieke natuurgebied Kampina. Alle deelnemers genoten van de purperen heide, de schaapskuddes en loslopende koeien.

Het deelnemersveld was azuurblauw gekleurd, want er waren meer dan 50 leden van Atletiek Oirschot naar de start gekomen. Na afloop kreeg iedereen een flesje water, een appel en een ei.

Het is die dag gebleken dat het heel goed mogelijk is om met inachtneming van de coronaregels een hardloopevenement te organiseren, waarvan elke deelnemer kan genieten. De organisatie en de deelnemers hebben er allemaal een goed gevoel van over gehouden. Dat de opbrengst van deze belevingstocht besteed zal worden aan de hulpverlening aan kinderen in Indonesië, die een klompvoet hebben en nooit goed hebben kunnen lopen, maakt dat gevoel nog mooier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden