Foto:

Humor M/V

In de half doorwaakte uren van de nacht zap ik langs het verbazende aanbod. Eindeloze reeksen Nazi Megastructures, Aircrash Investigation – je snapt niet dat er überhaupt nog iemand durft te vliegen – en TLC met zijn wanhopigen en hun strijd tegen 200 kilo overgewicht. Dan maar humor. Meestal kom ik al snel uit bij South Park, die onvolprezen tekenfilmserie met zijn prachtige karikaturale types en zijn keiharde grappen over typisch Amerikaanse rarigheid. Ook Ridiculousness vind ik vaak erg leuk. Een soort combi van Funniest Homevideos en Jackass, vermakelijk aan elkaar gekletst door Rob Dyrdek, met zijn vaste sidekicks Steelo Brim en Chanel Westcoast. Chanel werkt met haar aparte lachje op de zenuwen van mijn vriendin. “Het lijkt wel een gedrogeerde dolfijn”, zo vindt ze. De valpartijen kan ze nog handelen, maar het wordt haar – evenals Chanel trouwens – al snel te gortig met brakende zatlappen en snoteters. De camera is overal, anno twintig-twintig.

Een goede kennis van me, laten we hem Jan noemen, heeft een pracht gevoel voor humor. Zelfs mijn vriendin kan er vaak hartelijk om lachen. Hij hanteert geregeld een hele fraaie afscheidszin, als hij vindt dat zijn tijd tussen de bierdrinkers erop zit. “Ik moet naar huis, want ons Jopie heeft haar eisprong”, zo klinkt het dan altijd. Laatst vertelde hij me een fantastische mop. “Een kerel zit bij PSV in een vol stadion, maar ze spelen natuurlijk weer flut. Uit balorigheid gaat hij rechtop staan, trekt zijn broek op zijn enkels en slaat, zogezegd, ‘de hand aan zichzelf’. Als het klaar is trekt hij met een voldaan gezicht zijn shagbuil uit zijn borstzak en rolt er eentje. Net als hij aan het vloeitje wil likken, kijkt hij om zich heen en merkt hij dat het hele stadion naar hem zit te staren. Waarop hij verbaasd zegt: “Mag je hier niet roken of zo?”

Toen ik Jans mop doorvertelde aan mijn vriendin bleef het lachen vreemd genoeg uit en ze trok een vies gezicht. “Gadverdamme zeg. En die mensen vóór hem, die zaten helemaal onder natuurlijk. Echt smerig.” Ik keek waarschijnlijk net zo verbaasd als de man op de tribune. Vrouwen en humor. Gewoon té visueel ingesteld denk ik.

Vuurtje?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden