• Alles
  • (1)
    Verenigingsactiviteit
  • (1)
    Overig

Lezing Bas Luiting; van petfles naar...

woensdag 12 juni 19:30 t/m 21:30 uur

Tien jaar geleden al ontwikkelde hij een kabelgoot van aardappelschillen, later werd een verticale zeecontainer omgebouwd tot studentenwoning. Hij houdt niet van verspilling. Maker, ontwerper en consultant Bas Luiting inspireert geïnteresseerden in de wereld van de kringloopeconomie. Het boek Circulaire Economie als Lifestyle is een makkelijk leesbaar boek over zijn kijk om naar een samenleving te groeien die de grootscheepse verspilling van materialen en grondstoffen creatief hergebruikt. Bibliotheek de Kempen nodigt Bas Luiting uit in Oirschot voor een inspirerende lezing.

Plug In City: een circulair bedrijfsverzamelgebouw op Strijp-S in Eindhoven, mede door hem geïnitieerd ontving november 2017 de Award voor 'Beste Circulaire Werklocatie van Nederland. Het is opgebouwd uit sloopafval, afgedankte bouwmaterialen en hergebruikt plastic. Bas Luiting wil mensen meegeven dat je producten zó slim kan ontwerpen en fabriceren dat elk onderdeel ervan een oneindig aantal nieuwe levens krijgt. De bevlogen fulltime circulair ondernemer Luiting begint dicht bij huis, bij de consument/burger. 'Schaf een hip waterflesje aan en vul dat telkens zelf bij, in plaats van steeds een Spa-flesje te kopen.' Ook overheid en bedrijfsleven zijn, als ze eenmaal de weg van kringloop denken inslaan, uiteraard maatschappelijk verantwoord bezig, maar kunnen ook in financieel opzicht hier beter van worden.

Bas Luiting draagt op menig podium en symposium zijn gedachtengoed uit. U bent van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen, gelieve u aan te melden.

Vooraf aanmelden: https://kempen.op-shop.nl/1266/lezing-bas-luiting-circulair-denken-van-petfles-naar/12-06-2019

Toegang: € 3,50 voor bibliotheekleden, € 5,00 voor niet-leden, inclusief kopje koffie/thee


deel deze activiteit

Locatie

Harmoniezaal van restaurant De Burgemeester
Oirschot
Markt 21
5688aj


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.